Яке м’ясо їсти при гастриті: пояснення дієтолога

Лікарі радять пацієнтам, які страждають на гострий гастрит й загострення хронічного процесу,  дотримуватися спеціальної лікувальної дієти, однак в раціоні цих хворих обов’язково повинні бути і білкові продукти, зокрема, м’ясо.

Як передає НАРОДНА ПРАВДА, про це пише “24 канал“.

М’ясо – важливий харчовий продукт для всього організму, в тому числі й для шлунку, але у даному випадку не всі види м’яса будуть однаково корисні.

Що можна їсти

У період загострення дієтологи радять уникати свинини і баранини, оскільки це жирні сорти м’яса. Дієтичне меню для хворих з гострим гастритомм може складатися з курки, кролика, телятини та індички. Загальна калорійність раціону не повинна перевищувати 2000 ккал.

Однак і при такій дієті варто дотримуватися декількох правил. Так, небажано вживати в їжу яловичину, оскільки вона може травмувати слизову оболонку шлунка. Винятками є страви з  відвареного м’яса, тушковане або ж приготоване на пару.

Телятина  – досить ніжна страва, яка містить, окрім білків, велику кількість макро- і мікроелементів, вітамінів групи В.

Можна вживати м’ясо курки або індички, але воно не повинно бути жорстким.

М’ясо кроля – один з найпопулярніших дієтичних м’ясних продуктів. Воно відрізняється мінімальною кількістю холестерину і жиру. При цьому білка в кролятині більше, ніж в курячому м’ясі, і засвоюється організмом кролятина  на 95%.

Лікарі попереджають, що надлишок тваринного білка також може завдати шкоди організму.

Нагадаємо, американські вчені дійшли висновку, що регулярне вживання червоного м’яса підвищує рівень ТМАО (триметиламін N-оксид) в крові, що загрожує розвитком серцево-судинних захворювань.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.